Tegenlicht volgt De Hark Voorbij

TegenlichtHet televisieprogramma Tegenlicht is De Hark Voorbij op het spoor gekomen: het veranderprogramma bij de Nationale Politie, waaraan ik meewerk. Niet gek: het is een bijzonder veranderprogramma waarbij de politievakmensen zelf hun professionele ruimte leren te organiseren. Zich emanciperen in hun vakmanschap. De uitzending van Tegenlicht werd op zondag 15 februari uitgezonden en is hier te bekijken.

Het thema van de uitzending is natuurlijk breder dan De Hark Voorbij en gaat over ‘nieuw organiseren’. Of, zoals Tegenlicht het noemt: het einde van de manager. De redactie heeft verschillende voorbeelden gezocht van organisaties die op een andere manier het werk willen organiseren. Niet zozeer via een verticale managementhiërarchie, maar horizontaal. Door zelfsturing, vakmanschap en vertrouwen centraal te zetten. Dit is natuurlijk ook het doel van de Centrale Ondernemingsraad (COR) van de Nationale Politie met De Hark Voorbij.

De filmploeg van Tegenlicht heeft opnames gemaakt bij een tweetal vooruitstrevende politieteams: in Krimpenerwaard en Horst. Ook is korpschef Gerard Bouman geïnterviewd. Daarnaast is Tegenlicht bij andere bedrijven en organisaties geweest zoals Brouwerij Gulpener, Bouwbedrijf Kesselaar en het ministerie van Sociale Zaken van België.

Tegenlicht is het informatieve programma van de VPRO waarin nieuwe ideeën en trends worden onderzocht binnen de wereld van politiek, economie, sociologie en wetenschap.

Meer weten over De Hark Voorbij? Kijk op harkvoorbij.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s