Opgericht: DeLimes Communicatie

DeLimes logoSamen met Harold Janssen, organisatieactivist, oprichter van DeLimes | Nieuw organiseren en ontwerper van het programma van De Hark Voorbij van de Nationale Politie, heb ik een nieuw bedrijf (of liever bedrijfsonderdeel) opgericht: DeLimes | Communicatie. DeLimes | Communicatie is onderdeel van DeLimes | Nieuw organiseren en is gericht op activistische communicatie.

Hoe vaak hoor je niet de verzuchting ‘Ik heb wel een mooi vak, maar die organisatie er omheen…’ Politiemensen, zorgmedewerkers en onderwijzers worden door alle regels, procedures en bemoeienis, voortdurend belemmerd in het uitvoeren van hun vak. Eerder op dit blog schreef ik over het unieke programma waaraan ik nu drie jaar meewerk bij de Nationale Politie: De Hark Voorbij. Hierbij leren vakmensen zich vrij maken uit deze geringe ruimte die hen door het systeem is toebedacht en weer zélf over hun vak te gaan.

Emancipatie van de vakman Aldoende zijn we dit proces van ontworsteling, de emancipatie van de vakman (m/v) gaan noemen. Emancipatie kun je niet afdwingen. Emanciperen doe je als je er zelf aan toe bent. Het is daardoor op voorhand slow. We ontdekken daardoor ook steeds meer dat bij deze slow emancipatiebeweging een andere communicatie hoort. Een andere stijl, aanpak en andere middelen. We zijn dit activistische communicatie gaan noemen. Om te ontdekken wat die activistische communicatie inhoudt en om het in praktijk te brengen – ook bij andere organisaties – hebben Harold Janssen en ik DeLimes | Communicatie opgezet.

Netwerk van organisatieadviseurs DeLimes | Nieuw organiseren is een bedrijf, maar vooral ook een netwerk van organisatieadviseurs (o.a. Harold Janssen, Jaap Peters, Henk Hogeweg en Jan Tolhuijs) die staan voor Rijnlands organiseren. Dat is organiseren op basis van vakmanschap, verbinding en vertrouwen. De DeLimes-adviseurs geven regelmatig lezingen en hebben veel publicaties op hun naam staan. Harold en Jaap zijn bijvoorbeeld bekend van Nieuwe tijden, Anders Organiseren, het best verkochte e-boek van 2014, Het Rijnland Boek, De Intensieve Menshouderij en Bij welke reorganisatie werk jij? Maar de belangrijkste activiteit van DeLimes is organisatieverandering. Zoals gezegd, is Harold Janssen ontwerper van het programma De Hark Voorbij van de Nationale Politie.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s