De beste verhalen uit Mijn Zorg

 

‘Tegendraads, eigenwijs en toetsend, met die begrippen tooit de redactie van Mijn Zorg zich graag. Dat klinkt pretentieus voor een intern bedrijfsblad, maar Mijn Zorg van Achmea maakt het waar. In een moeilijke periode van reorganisaties en ontslagen zet het blad de toon met een geslaagde combinatie van een heldere, toegankelijke opmaak, een gedurfde onderwerpkeuze en duidelijke taal.’ Dat schreef de jury van de Grand Prix Bedrijfsmedia in 2008 toen Mijn Zorg won. Mijn Zorg is het medewerkersmagazine waarvan ik van 2005 tot 2008 hoofdredacteur was en dat ik met Fred Hermsen (Maters & Hermsen) heb ontwikkeld. 

Als je de pagina’s aanklikt, is de tekst beter leesbaar.


Verder schrijft het juryrapport: Van Achmea krijgt Mijn Zorg voldoende ruimte en vertrouwen om zijn eigen weg te gaan. Die ruimte wordt benut voor een persoonlijke benadering van de medewerker. Dat betekent niet per se hoor en wederhoor om te voorkomen dat kritiek onmiddelijk wordt geneutraliseerd door commentaar uit de top. Het streven is een realistisch beeld van het bedrijf neer te zetten waarin de medewerker centraal staat.

Mijn Zorg wil de medewerkers van Achmea Zorg de weg wijzen naar ‘de nieuwe organisatie die we willen zijn’. Om dat te bereiken, moet het vooruitlopen op zijn doelgroep, de grenzen opzoeken van wat die doelgroep wil horen. Het feit dat die doelgoep erg divers is, onder meer in opleidingsniveau, maakt het nog complexer. Door synergie met intranet, met reacties en aanvullingen op de artikelen, gaat de redactie die uitdaging aan. Het levert een onontkoombaar medium op, dat een duidelijk statement aflevert voor de medewerkers van een organisatie die in beweging is.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s